Добредојдовте во Меѓународната комисија за јајца

Меѓународната комисија за јајца постои за да ги поврзе луѓето ширум светот и е единствената организација што ја претставува глобалната индустрија за јајца. Таа е единствена заедница која споделува информации и развива врски помеѓу културите и националностите.

Повеќе детали

IEC ви држи во тек со најновите случувања во производството, исхраната и маркетингот. Членовите на IEC мрежата се дарежливи и со своето време и со знаење и можат да ви помогнат да ја развивате вашата деловна активност.

Најнови вести и настани

Достапен е нов ресурс за биосигурност

Среда 8-ми јули 2020 година

Новиот „практичен елемент на биосигурност за одржливо производство на јајца“ е дизајниран да ги поддржува производителите на јајца да развиваат, одржуваат и прегледуваат практики за биосигурност.

Прочитајте ја објавата
Индустрија Увид: Намалување на нашето влијание врз животната средина додека го поддржуваме крајниот ред

Понеделник 29 јуни 2020 година

Јајце-индустријата оствари огромни добивки во своите одржливи ингеренции во текот на изминатите 50 години и ја задржува позицијата како најодржлив извор на високо-квалитетни животински протеини. Во нашата најнова статија за увид, IEC Value Chain Partner, DSM Nutrition and Health, DSM, истражуваат како индустријата може да продолжи да ги подобрува своите одржливи ингеренциите, истовремено да ја поддржува и крајната линија на бизнисот.

Прочитајте ја објавата
Фатете го најновиот увид во однесувањето на купувачот денес!

Вторник, 23 јуни 2020 година

Во нашиот најнов веббир сега достапен за гледање на барање, Милош Риба, шеф на мало стратешки проекти на ИГД и Тим Ју, директор за маркетинг во Ганонг Био, го споделуваат својот увид и искуства за краткорочните промени за кои сведочевме како резултат на COVID-19, пред да ги дадат своите размислувања за долгорочното влијание врз однесувањето на потрошувачите.

Прочитајте ја објавата
Глобалното производство на јајца продолжува да расте

Петок 19 јуни 2020 година

Економскиот аналитичар на IEC, Питер Ван Хорн, дава преглед на растот на глобалното производство на јајца бидејќи дава увид во најголемите земји за производство на јајца.

Прочитајте ја објавата

Најнови преземања

Изјава на АЕБ - Советодавниот комитет за диетички упатства во САД ги препорачува јајцата како прва храна за бебиња и мали деца

Download Now
Исхрана од јајца Јајце - човечка исхрана

Индекс на производители на протеини на колекцијата FAIRR 2019

Download Now
Одржливост

Абрахамсон и Таусон, 1995 година - Птичарни системи и конвенционални кафези за лежење на кокошки - Ефекти врз производството, квалитетот на јајцето, здравјето и локацијата на птиците во три хибриди

Download Now
ОИЕ Здравје на птици благосостојба на животните производство Јајце - Квалитет Домување - конвенционални кафези Однесување - општо Домување - Птичари

Најнови галерии


Видео презентации

Светски ден на јајца

Прочитај повеќе

9th октомври 2020

# Ден на јајце

Следете нè на:

@World_Egg_Day

@WEggDay

@World_Egg_Day

Ланец на вредности на IEC
Партнерства

- - - - -

Нашиот прв партнер:


Додатоци за добиточна храна и партнер за одржливост

Дознајте повеќе

IEC е гордо поддржан од