Sapuluh sapuluh taun katukang, produksi endog global tiasa nyaksian kamekaran anu pikaresepeun. Numutkeun data tina total produksi endog FAO parantos ningkat tina 61.7 juta tan taun 2008 ka 76.7 juta ton taun 2018 - paningkatan anu 24% dina sapuluh taun. Angka 1 nunjukkeun pamekaran produksi endog saprak 2000, ngagambarkeun kamekaran produksi endog endog global.

Gambar 1. Pangwangunan produksi endog endog 2000 - 2018 (database FAO)

Taun 2018, Cina ngahasilkeun 466 miliar endog (34% produksi dunya), ngajantenkeun aranjeunna produsén pangageungna. Cina dituturkeun ku EU, AS sareng India, sareng opat daérah luhur ieu ngahasilkeun ampir 60% tina endog sadunya. Gambar 2 daptar daptar 10 produsén endog terahir, anu nyababkeun 76% produksi endog endog di dunya.

Gambar 2. Top 10 nagara anu ngahasilkeun endog (database FAO)

Aya variasi ageung dina konsumsi endog antara nagara. Nalika total produksi endog endog dina taun 2018 dibagi ku total populasi sadunya 7.6 miliar jelema, konsumsi rata-rata 161 endog unggal jalma per taun. Data IEC pikeun taun 2018 ngagambarkeun bédana sareng konsumsi endog tinggi di Mexico (368 endog) sareng Jepang (337) sareng konsumsi anu langkung handap di Afrika Kidul (130). Nagara-nagara anu nyicingan kalayan jumlah anu ageung bénten béda sareng konsumsi endog di Cina tina 255 endog sareng di India 76 endog. Rata-rata EU 210 endog unggal jalma per taun, sanaos dina data konsumsi EU ogé bénten-bénten ti luhur di Spanyol (273 endog) sareng Denmark (248) pikeun nurunkeun tingkat di Polandia (145 endog) sareng Portugal (146 endog).

Peter van Horne mangrupikeun Analis Ékonomi IEC sarta mangrupikeun ekonom ékonomi senior di Wageningen University sareng Panaliti di Walanda. Anjeunna mangrupikeun Ékonom ternak Hayam Éropah sareng ngahususkeun kana proyék panalungtikan ternak pikeun pamaréntah sareng industri kalayan fokus anu khusus dina ékonomi karaharjaan sato, perlindungan lingkungan, kaséhatan sato sareng kompetisi internasional.